Hrnec 7.jpg

Jaká je životnost mramorových hrnců    

Nádobí s mramorovým povrchem je ještě stále relativní novinkou, ale získalo si velmi rychle opravdu velkou oblibu. V obchodech narazíte na mramorový povrch u kastrolů, hrnců i pánví. Umožňuje zdravé vaření bez tuku se zachováním vitamínu a minerálů. Navíc je velmi resistentní vůči pachům. Toto nádobí s mramorovým povrchem má nepřilnavý povrch a také je vysoce odolné vůči poškození povrchu a poškrábání. Vyznačuje se extrémně vysokou trvanlivostí a životností.

Velkou výhodou je současně i vzhled nádobí s mramorovým povrchem, ze kterého budete mít zaručeně i estetický požitek. Vysoká kvalita a jedinečné vlastnosti tohoto nádobí se ovšem promítnou také do jeho ceny.

Hlavní výhody nádobí s mramorovým povrchem

  • vysoká trvanlivost
  • dlouhá životnost
  • odolný nepřilnavý povrch,
  • možnost vaření bez vody a tuku
  • velmi snadná údržba
  • designový vzhled

Porovnání životnosti s nerezovými a keramickými hrnci

Při porovnání životnosti s nerezovými hrnci snadno zjistíte, že výhody jsou nesporné. Nerezové nádobí má nižší odolnosti vůči mechanickému poškození a pachům, nižší životnost, i když může být některé vhodné i na indukci. Estetický vzhled často kazí špatná snášenlivost soli. Tu vždy u nerezového nádobí přidávejte až do vroucího pokrmu. Sůl na dně nerezového nádobí totiž způsobuje bílé skvrny, které se nedají odstranit. Jde o estetickou vadu, která sice nesnižuje funkci nádobí, ale nevypadá dobře. I hnědé skvrny, které se občas mohou objevit na povrchu nádobí, jsou trvalé. Nerez také obsahuje nikl, což může způsobit problémy citlivějším jedincům ve formě alergií.

Při porovnání životnosti s keramickými hrnci a pánvemi zjistíte, že mají stejně nepřilnavý povrch a také velkou odolnost vůči poškození. Vyznačuje se vysokou trvanlivostí a i keramické nádobí umožňuje zdravé vaření bez tuku. Je také resistentní vůči pachům. Pokud si pořídíte například nádobí s bílou keramickou vrstvou, budete mít z vaření zaručeně i estetický požitek, ale dlouho vám nádobí bílé nezůstane. Aniž byste poškodili povrch, do běla jej po čase nevyčistíte. To se vám u černého mramoru nestane. Kvalita nádobí se promítne stejně jako u nádobí s mramorovým povrchem také do jeho ceny. Nádobí s mramorovým povrchem je ještě o něco kvalitnější.

Jak zvýšit životnost mramorových hrnců

Určitě se zaměřte na jeho správné čištění a údržbu. Ihned po ukončení vaření dejte nádobí s mramorovým povrchem na teplu odolný povrch a nechte přirozeně vychladnout. Nezchlazujte jej rychle tím, že do horkého hrnce, rendlíku či pánve nalejete studenou vodu. Zaschlé zbytky jídla nechte odmočit v horké vodě.

Nádobí s mramorovým povrchem vyčistěte neagresivním mycím prostředkem, jemnými čisticími prostředky určenými pro povrchy s antiadhézními úpravami. Nádobí vám poskytne maximální užitek s minimální námahou při vaření i čistění. Nádobí stačí umývat v teplé vodě a je také vhodné do myčky.

 
Hrnec 8.jpg
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one